Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها- قدیم‌ها اجاره نشینان، خوش نشین هایی بودند که هر سال با نرخ معقول و قابل پیش بینی شده می‌توانستند از یک خانه به خانه‌ای دیگر بروند و همیشه منزل نو باشند، قدیم‌ها که می‌گوئیم نه خیلی قدیم، منظورمان همین یک دهه اخیر است، یک دهه‌ای که آنچنان اقتصاد زیر و رو شده که احتمال خانه دار شدن جامعه بزرگی از افراد اجاره نشین که حالا مصرف کننده واقعی هستند که حتی قادر به پرداخت اجاره‌ها هم نیستند تقریباً به صفر نزدیک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به سیر رشد قیمت مسکن که یک نیم نگاه بیاندازیم به خوبی در خواهیم یافت که شرایط این بازار مسیر ناخوش احوال و بیمارگونه ای را پیش گرفته است به گونه‌ای که سال به سال شرایط این بازار آشفته به هم ریخته‌تر از سال قبل شده، اما امسال فعالان بخش مسکن باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند در این بازار نا به سامان چه کنند چرا که از هر سو به این وضعیت نگاه کنیم بازار مسکن مدت‌ها است که حباب را رد کرده و یک شکل سخت به خود گرفته که باید برای آن یک فکر اساسی کرد که ربطی به سیر صعودی قیمت ارز و دلار، تورم‌های ناشی از عوامل مختلف و حتی کاهش ارزش پول ملی ندارد، بلکه ریشه این شلختگی در این بازار عدم نظارت صحیح بر آن است.

هر چقدر قیمت است املاک بالاتر باشد بانک‌ها سرمایه دارتر هستند

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت اجاره‌ها و قیمت‌های فعلی در بازار مسکن با انتقاد از ایجاد التهاب در بازار مسکن اظهار داشت: گزارش‌هایی که از قیمت مسکن توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین علت‌های ایجاد التهاب در بازار است.

قلی خسروی با بیان اینکه ساختمان‌ها و ملک‌ها پشتوانه بانک هستند گفت: هر چقدر قیمت املاک بالاتر باشد بانک‌ها سرمایه دار تر هستند لذا معادله سخت و پیچیده ای نیست که متوجه شویم چرا قیمت ملک این گونه دچار بیماری شده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به حوزه اجاره مسکن با بیان اینکه بسیاری از ملاکان به افزایش ۲۵ درصدی قانع نیستند گفت: این باعث تأسف است که مالکان به دنبال این هستند که تورم را با افزایش اجاره بها جبران کنند و این گونه می‌شود که مستأجر دیگر توانی برای پرداخت اجاره برایش نمی‌ماند.

وی اراده روش‌های تشویقی و معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه گذاران حوزه مسکن را بسیار راهگشا دانست و عنوان داشت: بسیاری از سرمایه گذاران بخش مسکن راهی کشورهای همسایه شده اند و آنجا سرمایه گذاری می‌کنند و این از ضعف ما است که نتوانسته ایم آنها را جذب و حفظ کنیم.

وام ودیعه مسکن ۱۸ درصدی بیشتر بارم را سنگین می‌کند

یکی از شهروندان مستأجر ساکن در شمال تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دیگر توان پرداخت اجاره را ندارد گفت: ابتدای شهریور ۱۴۰۱ موعد پایان اجاره منزلم است و صاحب خانه شرط گذاشته که یا ۵۰ درصد به مبلغ فعلی اجاره اضافه کنم یا در موعد مقرر خانه تخلیه شود.

این شهروند با اشاره به اینکه برای حفظ خانه فعلی و جلوگیری از هزینه‌های سرسام آور اسباب کشی تصمیم گرفتم وام مسکن دریافت کنم افزود: هر چقدر حساب می‌کنم می بینم وام ودیعه مسکن ۱۸ درصدی بیشتر بارم را سنگین می‌کند و توان بازپرداخت آن را ندارم، نمی دانم دولت با این طرح سنگ اجاره نشین ها را به سینه زده یا بانک‌ها، اما هر چه که هستند از عهده و توان من به عنوان نمونه‌ای از مستأجران خارج است و باید فکر دیگری برای خانه کنم گرچه طبق آمارهایی که اعلام شده دیگر راهی برای خانه دار شدن مستاجرها نمانده و باید ۱۰۹ سال برای خانه دار شدن صبر کنیم یعنی چیزی بیش‌تر از یک قرن که به عمر ما کفاف نمی‌دهد.

پای مسکن از قیمت گذاری مشاوران املاک لنگ نشده

مصطفی غیوری یکی از مشاوران املاک منطقه ۲۰ تهران واقع در شهرری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه اوضاع مسکن به کل از دست همه خارج شده است بیان داشت: زمانی بود که در همین شهرری تعدادی صاحب خانه داشتیم که منزلشان را برای عروس و دامادهای جوان و بدون خانه یا به رایگان و یا با اجاره حداقلی به ما می‌سپردند اما حالا موجرانی را می‌بینیم که قیمت‌های فضایی برای اجاره اعلام می‌کنند و می‌گویند یا این قیمت یا می‌گذارم خالی بماند.

وی در ادامه با انتقاد از این قانون که مشاوران املاکی که بیش از ۲۵ درصد افزایش اجاره بها را داشته باشند مورد بررسی قرار گرفته و برای آن‌ها پرونده تعزیرات تشکیل داده می‌شود گفت: پای مسکن از قیمت گذاری مشاوران املاک لنگ نشده بلکه همین موجران هستند که ۲۵ درصد افزایش را قبول ندارند،

از هر ۱۰ مراجع به عنوان موجر ۹ نفر قیمت را خودشان تعیین می‌کنند و شرط می‌گذارند که فقط با قیمت اعلامی خودشان جلسه و بازدید تنظیم شود، حال تقصیر ما به عنوان مشاوران چیست که باید به تعزیرات معرفی شویم، اگر قبول نکنیم و بگوییم فقط ۲۵ درصد را قبول داریم باید بیکار بمانیم.

یکی از اقدامات مفید وزارت راه ایجاد سامانه ثبت معاملات مسکن است

یکی دیگر از مشاوران املاک در یکی از شهرستان‌های غرب استان تهران با بیان اینکه قیمت مسکن طی سه سال اخیر سر به آسمان هفتم کشیده است گفت: وضعیت معاملات مسکن در مناطق مختلف متفاوت است به طور مثال رهن یک واحد ۷۰ متری در منطقه ۱۶ تهران حدود ۳۰۰ میلیون پول پیش می‌خواهد اما برای رهن همین ملک در منطقه یک تهران حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیون باید هزینه کرد.

به گفته این مشاور املاک، تعداد مراجعه کننده برای اجاره یا خرید ملک در هر منطقه متفاوت است، به طور مثال در منطقه یک روزانه ۷ الی ۸ مراجعه کننده برای خرید یا اجاره یا رهن مسکن دارند اما در منطقه ۱۶ تعداد مراجعه کننده در ماه کمتر از ۱۰ نفر است و یکی از اقدامات مفیدی که وزارت راه در رابطه با مسکن انجام داده راه اندازی سامانه ثبت معاملات مسکن است، مزیت این سامانه این گونه است که افراد با مشاهده ملک‌های معامله شده از قیمت ملک خود در هر موقعیتی مطلع می‌شوند، اما متأسفانه مدتی است این سایت در حال حذف قیمت‌های خرید، اجاره و رهن املاک است، با حذف این قیمت‌ها مردم دچار نگرانی و سردرگمی شده اند زیرا با جای گذاری کلمه توافقی به جای قیمت مشاورین املاک، ملک‌ها را به قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند.

با تمام این تفاسیر و پرداختن‌ها به مقوله مسکن شاهد این هستیم که روز به روز این بازار بیشتر از قبل به آشفته بازار تبدیل می‌شود و به نظر می‌آید کلید قفل این به هم ریختگی یک مدیریت جامع و برنامه ریزی صحیح با استفاده و نگاه دقیق به همه فاکتورها و عوامل دخیل در این موضوع است.

کد خبر 5553560

منبع: مهر

کلیدواژه: مسکن شهر تهران شهرستانهای استان تهران وام مسکن قیمت مسکن رهن و اجاره مسکن خرید مسکن تورم بازار مسکن سیلاب محرم 1401 بوشهر ماه محرم ویروس کرونا کرمانشاه وقوع سیلاب سیل کرمان بارش باران مراسم عزاداری خطبه های نماز جمعه آمار کرونا ایلام مدیریت بحران مشاوران املاک اجاره نشین ۲۵ درصد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۸۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد سادات مشاور وزیر راه و شهرسازی، گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت که امیدواریم این طرح به زودی توسط مجلس به دولت برای اجرا ابلاغ شود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای نخستین بار است که بعد از شکل‌گیری دولت مدرن در ایران یک قانون یکپارچه در حمایت از مستأجران و زنجیره تشکیل دهنده بازار اجاره و مسکن مصوب می‌شود، تاکید کرد: این طرح که همه‌جانبه به موضوع ساماندهی می‌پردازد و شامل زمین و مسکنی که می‌خواهد وارد بازار اجاره و یا خرید و فروش شود نیز می‌شود، چندین ماده در حمایت از مستأجران دارد که یکی از مواد مهم آن ماده ۸ است که به سقف قیمتی اجاره بها می‌پردازند.

مجوز قیمت‌گذاری منطقه‌ای مسکن

وی ادامه‌داد: ماده ۸ این طرح که منتظر تصویب و ابلاغ است، به دولت مجوز می‌دهد تا چنانچه تورم حوزه بازار مسکن بیش از تورم استانی باشد بتواند به شکل استانی و شهرستانی نرخ‌گذاری قیمتی داشته باشد.

سادات اضافه‌کرد: همچنین در این ماده تبصره‌هایی وجود دارد که مستأجران می‌توانند چنانچه تخلفی شکل بگیرد و بیش از میزان ملک باشد، پس از گذشت حتی پنج سال اعلام شکایت کنند. این ماده و تبصره‌هایش حتی شامل واحدهای صنفی که واحدها را گران به مستأجران عرضه می‌کنند نیز می‌شود و به دولت و سازمان تعزیرات حکومتی این اختیار را می‌دهد تا بتوانند به واحد صنفی اخلال‌گر دسترسی داشته باشند و بتوانند ۱۰ برابر جریمه و پلمب کنند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره قیمت‌گذاری‌ها در این طرح گفت: در این طرح آنچه در نظر گرفته‌ایم این است که ظرفیت قیمت منطقه‌ای واقعی‌تر می‌شود و در اختیار آحاد مردم قرار می‌گیرد. همچنین در این طرح که به‌زودی ابلاغ می‌شود باید کارگروه‌هایی شکل بگیرد تا بتوان استثناها را نیز در قیمت منطقه‌ای لحاظ کرد.

وی توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها مدلی را طراحی کرده است که بر اساس آن کف و سقف قیمت‌گذاری معین می‌شود.

حمایت از مشاوران املاک مجوز دار

مشاور وزیر راه و شهرسازی درباره چگونگی فعالیت مشاوران املاک با اجرایی شدن این طرح و تبدیل آن به قانون، گفت: نگاه ما در این طرح حمایت از مشاوران املاکی مجوز دارو حرفه‌ای است. کمک می‌کنیم تا مشاوران املاک به شکل حرفه‌ای خدمات قابل‌اعتمادتری به مردم بدهند و این کار کمک می‌کند تا مردم مراجعات بیشتری به مشاوران املاک داشته باشند.

سادات تصریح‌کرد: برای افرادی که به شکل حرفه‌ای در این بازار حضور دارند و به اعتمادآفرینی بین موجر و مستأجر و خریدار و فروشنده کمک می‌کنند، این قانون و سیاست‌هایی که در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد راهگشاست.

وی گفت: این طرح به گونه‌ای تدوین شده است که از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در این عرصه حمایت می‌کند. امروز بازار بزرگ املاک و مستغلات تشنه حضور شرکت‌ها و نیروهای دانش‌بنیان برای ارائه راهکارهای مبتکرانه و همچنین ایده‌هایی است که اقشار کم‌درآمد بر اساس آن ایده‌ها بتوانند صاحب ملک شوند.

وی توضیح‌داد: ابزار برخورد قانونی با اخلالگران بازار مسکن نیز در این طرح وجود دارد که این موضوع در ماده ۱۵ این طرح آمده است. بر اساس آن برای اخلالگران تا ۱۰ برابر جریمه و تا یک ماه پلمب در نظر گرفته شده است و در صورت تکرار، محرومیت دائمی، دیده شده است.

سادات به توضیح مهمترین مسائلی که شورای نگهبان بر آن تاکید داشت و سبب تأخیر در تأیید آن شد پرداخت و گفت: در موضوع سیاست‌های مربوط به زمین و برخی از موارد که مربوط به سکوها بود، شورای نگهبان ملاحظاتی داشت که در رفت و برگشت شورای نگهبان و مجلس این موضوعات حل شد.

ایجاد فضای اطمینان‌بخش در بازار مسکن با تصویب قانون اسناد عادی و رسمی

وی ابراز امیدواری کرد: قانون مربوط به اسناد عادی و رسمی که مهمترین قانون مکمل این قانون است، تصویب شود که فضای باثبات و اطمینان بخشی را برای متقاضیان و فعالان این عرصه ایجاد می‌کند. هم‌اکنون این طرح نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام منتظر تأیید، تصویب و ابلاغ است تا جنبه قانونی پیدا کند.

کد خبر 6099488 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ماموریت بازرسان املاک برای شناسایی خانه‌های خالی در کرمانشاه
  • مسیر سخت تا نقطه تعادل در بازار مسکن
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن